brandmerk copy1

Wolpertinger wildkroket (Verpakt per 4)

Wolpertinger wildkroket (Verpakt per 4)
9.25
InStock
Geschikt maken voor de airfryer?
Deze wildkroket is een mix van diverse wildsoorten. Ree, gans, hert en haas. Het vlees wordt gestoofd in rode wijn met wildkruiden. Deze combinatie heeft een verfijnde smaak. De ragout is verder op smaak gebracht met geheime kruiden van tante Leenchen.

Maar waarom de naam “Wolpertinger”?
Dit is een mythe van ruim 200 jaar geleden. Lees het verhaal met een glimlach. 


WOLPERTINGER.

Het begon allemaal meer dan twee honderd jaar geleden in de bossen van Drenthe en op de Veluwe.
Het was de liefde tussen een haas en een ree. Een hazenkindje met hoorntjes werd geboren. Alle andere dieren in het bos waren er nu van overtuigd dat echte liefde grenzeloos was. 

En nadat de haas en ree, marter en de heek, vos en fazant zich elkaar in de liefde gevonden hadden ontstond de WOLPERTINGER. En deze bijzondere beesten bevinden zich in de bossen van Nederland. Geen enkel is gelijk aan de ander, maar velen hebben een lichaam van een haas met vleugels van een eend. 

Echter ook al gesignaleerd zijn dieren met een lichaam van een wildzwijn en kieuwen van een heek.

Is dit wetenschappelijk allemaal bewezen? Je zou zeggen, dit bestaat toch niet. 
De paring tussen vogels en wilde zwijnen of vissen met zoogdieren? Volledig onmogelijk.
Want tot nu toe is er nog geen levend exemplaar gevangen. 

Boze tongen beweren dat de Wolpertinger is ontstaan in een laboratorium van een soort Dokter Frankenstein die beesten prepareert. Hij zet diverse delen van dieren aan elkaar en verkoopt het aan toeristen. 
Maar vele jagers spreken dit tegen. Zij hebben toch een geprepareerde Wolperinger tussen hun jacht trofeeën en zij zijn er van overtuigd: De Wolpertinger bestaat. Tenslotte hebben ze het dier met eigen ogen gezien en gevangen.

Alhoewel de Wolpertinger er gevaarlijk uit ziet, zal een eventuele ontmoeting met dit vredelievende dier onschuldig verlopen. Het leeft van kruiden en insecten en niet van mensen.
Maar hoe jaag of vang je de Wolpertinger?

Het kan alleen met volle maan en de jager moet in gezelschap zijn van een mooie jonge vrouw die ook nog eens maagd moet zijn.
Want alleen een maagd kan de Wolpertinger zien en zo de jager helpen. 
Een brandende kaars lokt de Wolpertinger naar het licht. Het kaarsje staat voor een openstaande jute zak met een stok. Als de Wolpertinger in de zak kruipt wordt er zout op zijn staart gestrooid en de zak gesloten. De buit is binnen. 

Een groter probleem is het speeksel van dit beest. Aanraking hiermee heeft zeldzame bijwerkingen.
Komt u in aanraking met dit speeksel, bijvoorbeeld op uw huid, dan heeft u kans dat op deze plaats bosjes haar omhoog sprieten. En ergens in de genen van de Wolpertinger moet iets zitten van stinkdieren want u gaat stinken als een bunzing en deze geur blijft 7 jaar bij u. En daar helpt geen zeep of douchegel aan. Na 7 jaar verdwijnt het als vanzelf.

Het is dus zeer belangrijk om deze boodschap te delen onder uw vrienden. Dit om hun er attent op te maken dat ze niet in aanraking komen met het speeksel van de Wolpertinger. 

Het speeksel kan verspreid zijn op diverse manieren. Dieren die in aanraking zijn geweest zijn met de Wolpertinger en die geslacht zijn in abattoirs. De kans op besmetting is dus zeer groot en u kunt dan te maken krijgen met sprieten haar op uw lichaam of gaan stinken als een bunzing.

Echter, er is 1 remedie zodat u niet besmet wordt. En dat is de WOLPERTINGER KROKET.
Een mix van diverse wildsoorten gestoofd in rode wijn met bijzondere wildkruiden is de basis voor deze kroket en die u zal beschermen.

Ik was echter te laat en ben slachtoffer geworden van dit beest. En op enkele plaatsen op mijn lichaam ontsproten wilde bossen haar. 
Dus deel vooral dit bericht zodat uw vrienden gewaarschuwd worden voor dit onheil.



 

 

 


Terug naar overzicht