brandmerk copy1

De krokettenkunst winter box

De krokettenkunst winter box
37.50
InStock
Geschikt maken voor de airfryer?
Uitverkocht


Dat wordt weer genieten. De hunebed winter box is er. Een box met 6 verschillende smaken en per smaak 5 hunebedjes
Een hunebedje is groter dan een bitterbal en kleiner dan een kroket. Ze hebben de vorm van een steentje, vandaar de naam hunebedje. Bij deze box bieden wij ook de mogelijkheid om te kiezen voor rundvlees bitterballen of rundvlees hunebedjes. Dit kunt u vermelden in de memo. Staat u niks dan kiezen wij voor u.

Wild
Deze wild hunebed is een mix van diverse wildsoorten. Ree, gans, hert en haas. Het vlees wordt gestoofd in rode wijn met wildkruiden. Deze combinatie heeft een verfijnde smaak. De ragout is verder op smaak gebracht met geheime kruiden van tante Leenchen.

Eend
Ik noem deze hunebed "Croquette de Paris." Ter herinnering aan een culinaire trip naar Parijs. 
Proef de volle machtige smaak van gekonfijte eend. Eerst zijn de eendenbouten gekruid en daarna uren gegaard in ruim eendenvet op een temperatuur tussen de 70 en 80 graden. Normaal maak ik de ragout met roomboter maar om de volle smaak van eend te benadrukken is nu de roux gemaakt met eendenvet en roomboter. Vet lekker. 

Bospaddenstoeltjes
Bospaddenstoeltjes ragout wordt gemaakt met een variatie paddenstoeltjes naar gelang het aanbod in wisselende verhoudingen. 
O.a. oesterzwammen, shii-takes, eekhoorntjesbrood, kastanje champignons. 
Op smaak gebracht met een fijn uitje, room, bieslook of peterselie en black garlic. 

Coquile st Jacues
Deze special wordt weer genieten. Coquilles geblancheerd in een court bouillon. Bouillon met witte wijn en groente. Daarna nog even gebakken in roomboter. Heerlijke gruyèrekaas toegevoegd. 
En daar is ie. Coquilles St. Jaques. 

Alisia Victoria

Deze mooie kaas is afkomstig uit het plaatsje Steinen, Emmenthaler vallei, Zwitserland.
De over- overgrootvader van deze kaasboer is ooit begonnen met de productie van de kaas.
Na verloop van tijd nam de vraag naar kaas af en stopte de productie van de exclusievere kazen. 

In 2007 kwam er een verzoek van een hotel uit de omgeving genaamd Victoria hotel&spa om samen met de klein-kleinzoon de kaas weer nieuw leven in te blazen. De huidige kaasboer ging aan de slag en na een aantal pogingen, lukte het hem de kaas volgens het recept van zijn over-overgrootvader te maken.

Het hotel organiseerde hiervoor een ceremonie en de kaas werd gedoopt tot de Alisia-Victoria. 

Victoria is de naam van het hotel en de naam Alisia stamt af van de mooiste koe van de kudde die de melk voor deze kaas levert. De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk en heeft een rijpingstijd van minimaal 8 maanden. Een heerlijke harde kaas met een pittig karakter, romig met lichte achtergrond van noten 


Rund
De klassieke rundvlees smaak. We gebruiken het prachtige vlees van locale runderen. Een ouderwetse runder hapje hoort er natuurlijk bij. We kozen voor als basis Lakenvelder, Black Angus of Weiderund. Maar tevens hebben we de smaak rijker gemaakt door een krachtige runder bouillon toe te voegen van het Lakenvelder rund en de Galloway. Waanzinnige smaak explosie van echt rund. Een smaak die vroeger zo gewoon was.

 
Terug naar overzicht