brandmerk copy1

De krokettenkunst winter box

De krokettenkunst winter box
39.95
InStock
Geschikt maken voor de airfryer?


Dat wordt weer genieten. De hunebed winter box is er. Een box met 6 verschillende smaken en per smaak 5 hunebedjes
Een hunebedje is groter dan een bitterbal en kleiner dan een kroket. Ze hebben de vorm van een steentje, vandaar de naam hunebedje.

Wild
Deze wild hunebed is een mix van diverse wildsoorten. Ree, gans, hert en haas. Het vlees wordt gestoofd in rode wijn met wildkruiden. Deze combinatie heeft een verfijnde smaak. De ragout is verder op smaak gebracht met geheime kruiden van tante Leenchen.

van Gogh 
Hunebedjes gemaakt in opdracht voor het van Gogh Emmen. We hebben gekozen voor een schoonebeker schaapkaas omdat Vincent van Gogh daar heeft geschilderd (ook al was dit zeer kort) met geroosterde zonnebloem pitten voor de bite.

Canadian Red Crab
Fantastische delicate smaak. Deze red crab komt uit Canada. De smaak van het vlees is licht zoetig en en brengt u naar andere oorden. 
Sommige proevers zeiden, hij is werkelijk geweldig; net alsof we in Honfleur aan een plateau de fruits de mer zitten. Of anderen waren zo blij en vonden het een ster waardig. 
Ik denk wel de enige red crab kroket van Nederland. 


Bospaddenstoeltjes
Bospaddenstoeltjes ragout wordt gemaakt met een variatie paddenstoeltjes naar gelang het aanbod in wisselende verhoudingen. 
O.a. oesterzwammen, shii-takes, eekhoorntjesbrood, kastanje champignons. 
Op smaak gebracht met een fijn uitje, room, bieslook of peterselie en black garlic.  


Appel met ijs
"Kunt u ook een toetjes kroket maken." Dat was een vraag van iemand die dat vast wel lekker leek. Zo ontstond de apfelstrudel snack. Een lekkere licht zoet dessert hapje van appelgebak met extra appelcompote, beetje room en een scheutje kaneel likeur. Als laagje buitenom is panko (Japans paneermeel) gebruikt. Na het frituren kun je genieten van een lekkere snack met een krokant laagje. Heerlijk om er een bolletje roomijs en vanille saus erbij te serveren.

Deze keer hebben we een keuze tussen 2 voor mensen die niet van de bier smaak zijn. U kunt aangeven in de memo of u liever de droge worst hunebedjes of de mooie madam hunebedjes wenst. Bij geen memo kiezen wij.

De mooie madam
Een krachtige volle smaak van deze runder kroket. Hoog op smaak doordat we in de runderbouillon
en heerlijk biertje van bierbrouwerij Maallust uit Veenhuizen hebben laten meetrekken. De Mooie Madam

Droge worst
Kroket met op ouderwetse manier gemaakte "droge metworst". Onze plaatselijke slager is een klein familie bedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. Uiteraard zijn de recepten van toen zoals bloedworst, droge metworst en leverworst de best bewaarde geheimen. En hun droge metworst gebruiken wij voor deze hartige kroket. Een niet te versmaden lekkernij.  
Terug naar overzicht