brandmerk copy1

Alisia Victoria kroket (verpakt per 4)

Alisia Victoria kroket (verpakt per 4)
8.50
InStock
Geschikt maken voor de airfryer?

 

ALISIA IS ER NU...

Ben toch weer bezig geweest om nog een lekkere kaaskroket te maken.
Ik wil de echte volle smaak van kaas in een kroket. Niet zomaar een kaassmaak. 

Het gevoel van de kaasboer die zijn ziel en zaligheid in zijn product legt probeer ik in een kroket krijgen. Dat was mijn doel...
En dat is het gelukt.

KROKET ALISIA VICTORIA.
Alisia Victoria

Deze mooie kaas is afkomstig uit het plaatsje Steinen, Emmenthaler vallei, Zwitserland.
De over- overgrootvader van deze kaasboer is ooit begonnen met de productie van de kaas.
Na verloop van tijd nam de vraag naar kaas af en stopte de productie van de exclusievere kazen. 

In 2007 kwam er een verzoek van een hotel uit de omgeving genaamd Victoria hotel&spa om samen met de klein-kleinzoon de kaas weer nieuw leven in te blazen. De huidige kaasboer ging aan de slag en na een aantal pogingen, lukte het hem de kaas volgens het recept van zijn over-overgrootvader te maken.

Het hotel organiseerde hiervoor een ceremonie en de kaas werd gedoopt tot de Alisia-Victoria. 

Victoria is de naam van het hotel en de naam Alisia stamt af van de mooiste koe van de kudde die de melk voor deze kaas levert. De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk en heeft een rijpingstijd van minimaal 8 maanden. Een heerlijke harde kaas met een pittig karakter, romig met lichte achtergrond van noten 





 

 




 


Terug naar overzicht