brandmerk copy1

De krokettenkunst lentebox

De krokettenkunst lentebox
37.50
InStock
Geschikt maken voor de airfryer?
Uitverkocht

Dat wordt weer genieten. De lentebox is er. Een box met diverse heerlijke smaken voor de komende gezellige lente dagen en natuurlijk de feestdagen. We hebben een mix gemaakt van 6 soorten hunebedjes en dan 5 stuks per soort.
Een hunebedje is groter dan een bitterbal en kleiner dan een kroket. Ze hebben de vorm van een steentje, vandaar de naam hunebedje.

Drunken chicken
Deze smaak is ontstaan door een samenwerking tussen KrokettenKunst en Drunken Monkey uit Peize.
Uit deze samenwerking is een kroket ontstaan met kipfilet, oriëntaalse kruiden, kleine stukjes rookspek en uiteraard limoncello. De combinatie van fris, kruidig en hartig, maken van deze kroket een verrassende beleving. 

Caprese roma
Waan u zich in Italie met deze heerlijke vegetarische kroket met pesto, basilicum, tomaatjes, pijnboompitjes en kaas..

Boerenmeid
Een smaak die aardig bekend is maar je niet verwacht in een kroket. Een heerlijke smakelijke combinatie van gekruide stukjes kipfilet, licht gerookt spek en stukjes gedroogde zoete pruim. Dus een combinatie van licht kruidig en pittig, samen met zout en zoet maken deze kroket tot voor mij een favoriet. Een fijne kruiden melange met o.a. gevijzelde cacao en gedroogde aardbei maken deze kroket tot een bijzondere smaakbeleving. 

Asperge
Ze zijn er weer. Volle romige smaak en lekker knapperig want de asperges zijn zeer fijn gesneden en niet gekookt. Door het opwarmen van de kroket krijgen de stukjes asperge net de juiste bite. Op smaak gemaakt met room, peterselie en bieslook. De asperges zijn gestoken in Weiteveen. Een mooi dorp in Drenthe. Het klimaat is koeler dan in het zuiden. De grondsoort is afgestoken veen. Dit geeft een rijke smaak aan de asperge. 

Barolo 
Af en toe krijg je een stukje kaas en dan denk je, hier ga ik wat mee doen. Dit is een Italiaanse kaas uit de Piemonte. Genaamd Occelli al Barolo.
Deze kaas wordt oorspronkelijk een poosje onder gedompeld in Barolo wijn (een beroemde wijn uit Italië) en daarna bedekt met geperste en gedroogde druivenmost van de Nebbiolo druif.
Dan gaat de kaas een klein jaartje rijpen in de grotten van Valcasotto. Vooral de schimmels in deze grotten geven ook een karakteristieke smaak aan deze kaas.
We voegen nog wat ingekookte Nebbiolo wijn toe aan de kroketten ragout en ook de fijn gehakte druivenschillen. En dat geeft een extra pittige smaak met een zoet tintje.
Divertirsi - geniet ervan. 

Asparagus. 
verleden jaar uitgeroepen tot lekkerste kroket in de krokettentest. Verse asperges en iets gerookte zalm. Een ideale smaakcombinatie. Verder op smaak gebracht met room en bieslook.
De asperges komen uit Weiteveen in het mooie Drenthe. Klimaat is iets koeler dan in het zuiden van het land. De bodem is afgegraven veengronden. Dit geeft een mooie krachtige smaak aan de asperges. Puur genieten. 
Terug naar overzicht